Обновено: сряда, 10 юли 2024 15:24

Записване на новоприети студенти

Записването на студентите се извършва Онлайн или и на място както следва:

При онлайн записване, семестриалната такса се заплаща онлайн с банкова карта с ЗD верификация или по банков път. При извършено плащане по банков път, платежното нареждане следва да се прикачи в приложението за онлайн записване за последваща верификация.

Студентите приети за обучение в специалности по съвместна програма с Тракийският университет се записват САМО на място в УНСС.

Студентите, приети в специалност с изучаване на чужд език, се записват в езиковите групи с езика, с който са кандидатствали.

При успешно онлайн записване студентите получават имейл с факултетен номер, поток, група и други.

При Онлайн записване кандидат-студентът трябва да:

1. има регистрация в системата на Evrotrust и след влизане в системата за онлайн записване да подпише с облачния си електронен подпис идентификационен документ в мобилното приложение Evrotrust;

2. избере дали желае да получи единична или комплексна електронна студентска книжка (за приетите в редовна форма на обучение). Студентите приети в дистанционна форма на обучение не заявяват студентски книжки, а изтеглят дигитална студентска книжка от Уеб–студент.

3. избере дали желае да бъде здравно осигуряван (за приетите в редовна форма на обучение). Здравноосигурителните вноски на студентите са за сметка на републиканския бюджет за времето, в което са редовно обучение във висши училища до навършване на 26-годишна възраст, ако не са осигурени на друго основание по Закона за здравно осигуряване (ЗЗО). Здравното осигуряване на новоприетите студенти започва от датата на записване в университета.

4. заплати първата семестриална такса. 

След успешното си записване в систематата на Evrotrust студентът ще получи документи, които трябва да подпише електронно през мобилното приложение Evrotrust: 

  • за приетите в редовна форма на обучение, избрали комплексна студентска книжка – заявление към Банка ДСК;
  • за приетите срещу заплащане – договор за платено обучение;
  • за приетите в редовна форма на обучение – декларация за здравно осигуряване.

При записване на място в сградата на УНСС в отдел „Студенти – бакалавър“ централен вход на УНСС, партерен етаж, Център за дистанционно обучение ценрален вход на УНСС, партерен етаж и в РЦДО – Хасково, студентите представят следните документи:

1. диплома за средно образование – оригинал, който след сравняване се връща на притежателя; подалите документи онлайн трябва да представят и копие на дипломата за средно образование;

2. две снимки – формат 3,5/4,5 см;

3. за приетите в редовна форма на обучение документи за записване на новоприет студент  (получават се на място) с подробна информация за електронната студентска книжка и заявление за нейното издаване;

4. лична карта, която след проверка се връща на студента;

5. документ за внесена семестриална такса, преведена по банковата сметка на УНСС:

BG03BNBG96613100174601

Банка: БНБ – BIC: BNBGBGSD

Титуляр: УНСС

Във вносната бележка за „задължено лице“ се изписват ИМЕТО – собствено, бащино и фамилно, ЕГН и ВХОДЯЩИЯТ НОМЕР на студента. За „основание за плащане“ се посочва „ТАКСА за ОБУЧЕНИЕ“.

Семестриалната такса може да се заплати на място на на ПОС терминали като не е възможно ползването на РЕВОЛЮТ или Международни банкови карти.

Таксата за обучение в РЦДО – Хасково се внасят по банковата сметка на РЦДО – Хасково:

BG95TEXI95453110537701

Банка: Тексимбанк – BIС: TEXIBGSF

Титуляр: РЦДО – Хасково

При записването си всеки студент получава факултетен номер, поток, група и други.


Информация за записване на новоприети студенти:

отдел „Студенти-бакалавър“ Център за дистанционно обучение и РЦДО – Хасково.

Работно време за записване на новоприетите студенти

понеделник – петък  от 8:00 до 16:30 ч.

13 юли 2024 г. (събота) от 8:00 до 16:30 ч.