Обновено: петък, 19 юли 2024 10:25

Записване на новоприети студенти

Записването на студентите се извършва Онлайн или и на място както следва:

При онлайн записване, семестриалната такса се заплаща онлайн с банкова карта с ЗD верификация или по банков път. При извършено плащане по банков път, платежното нареждане следва да се прикачи в приложението за онлайн записване за последваща верификация.

Студентите приети за обучение в специалности по съвместна програма с Тракийският университет се записват САМО на място в УНСС.

Студентите, приети в специалност с изучаване на чужд език, се записват в езиковите групи с езика, с който са кандидатствали.

При успешно онлайн записване студентите получават имейл с факултетен номер, поток, група и други.

При Онлайн записване кандидат-студентът трябва да:

1. има регистрация в системата на Evrotrust и след влизане в системата за онлайн записване да подпише с облачния си електронен подпис идентификационен документ в мобилното приложение Evrotrust;

2. избере дали желае да получи единична или комплексна електронна студентска книжка (за приетите в редовна форма на обучение). Студентите приети в дистанционна форма на обучение не заявяват студентски книжки, а изтеглят дигитална студентска книжка от Уеб–студент.

3. избере дали желае да бъде здравно осигуряван (за приетите в редовна форма на обучение). Здравноосигурителните вноски на студентите са за сметка на републиканския бюджет за времето, в което са редовно обучение във висши училища до навършване на 26-годишна възраст, ако не са осигурени на друго основание по Закона за здравно осигуряване (ЗЗО). Здравното осигуряване на новоприетите студенти започва от датата на записване в университета.

4. заплати първата семестриална такса. 

След успешното си записване в систематата на Evrotrust студентът ще получи документи, които трябва да подпише електронно през мобилното приложение Evrotrust: 

  • за приетите в редовна форма на обучение, избрали комплексна студентска книжка – заявление към Банка ДСК;
  • за приетите срещу заплащане – договор за платено обучение;
  • за приетите в редовна форма на обучение – декларация за здравно осигуряване.

При записване на място в сградата на УНСС в отдел „Студенти – бакалавър“ централен вход на УНСС, партерен етаж, Център за дистанционно обучение ценрален вход на УНСС, партерен етаж и в РЦДО – Хасково, студентите представят следните документи:

1. диплома за средно образование – оригинал, който след сравняване се връща на притежателя; подалите документи онлайн трябва да представят и копие на дипломата за средно образование;

2. две снимки – формат 3,5/4,5 см;

3. за приетите в редовна форма на обучение документи за записване на новоприет студент  (получават се на място) с подробна информация за електронната студентска книжка и заявление за нейното издаване;

4. лична карта, която след проверка се връща на студента;

5. документ за внесена семестриална такса, преведена по банковата сметка на УНСС:

BG03BNBG96613100174601

Банка: БНБ – BIC: BNBGBGSD

Титуляр: УНСС

Във вносната бележка за „задължено лице“ се изписват ИМЕТО – собствено, бащино и фамилно, ЕГН и ВХОДЯЩИЯТ НОМЕР на студента. За „основание за плащане“ се посочва „ТАКСА за ОБУЧЕНИЕ“.

Семестриалната такса може да се заплати на място на на ПОС терминали като не е възможно ползването на РЕВОЛЮТ или Международни банкови карти.

Таксата за обучение в РЦДО – Хасково се внасят по банковата сметка на РЦДО – Хасково:

BG95TEXI95453110537701

Банка: Тексимбанк – BIС: TEXIBGSF

Титуляр: РЦДО – Хасково

ОСВОБОДЕНИ ОТ СЕМЕСТРИАЛНИ ТАКСИ

  • кръгли сираци до 26-годишна възраст;
  • лица с трайни увреждания и намалена работоспособност 70 и над 70%;
  • военноинвалиди и военнопострадали;
  • лица на възраст до 26 години, които към момента на навършване на пълнолетие са с предприета мярка за закрила по реда на Закона за закрила на детето – настаняване в приемно семейство, социална услуга от резидентен тип или специализирана институция.

За да ползват това право, тези категории студенти представят съответния документ.

При записването си всеки студент получава факултетен номер, поток, група и други.


Информация за записване на новоприети студенти:

отдел „Студенти-бакалавър“ Център за дистанционно обучение и РЦДО – Хасково.

Работно време за записване на новоприетите студенти

понеделник – петък  от 8:00 до 16:30 ч.

13 юли 2024 г. (събота) от 8:00 до 16:30 ч.