Обновено: петък, 29 май 2020 12:15

Предварителни изпити


Предварителни онлайн кандидатстудентски изпити (трета предварителна сесия)

 

Срок за подаване на документи за онлайн изпитна сесия: от 30 април до 19 юни 2020 г.

 

ТЕСТ, 40 въпроса с продължителност  1 час и 30 минути, състоящ се от един специален модул по основен приемен изпит:

Основен приемен изпит

Дата

География на България

22 юни (понеделник)

История на България

23 юни (вторник)

Български език и литература

24 юни (сряда)

Кандидат-студентите, които вече са подали документи за предварителните изпити по Български език и литература, География на България и История на България и са платили такса за участие в изпитните сесии през март и април, ще бъдат пренасочени за онлайн  изпитната сесия през юни.

Кандидати, които са заявили изпит по Математика и тест по чужд език (английски, френски, немски, испански и руски) и са платили такса за участие в предварителните изпитни сесии през март и април, ще бъдат пренасочени за редовната изпитна сесия през юли - на хартиен носител (ако епидемиологичната обстановка го позволява) или онлайн.

На предварителните кандидатстудентски изпити могат да се явят както кандидати, завършили средно образование през предходни години, така и завършващите през 2020 г.

Всички приемни изпити, независимо предварителни или редовни, електронни, онлайн или на хартиен носител, са равностойни – при балообразуването се взема най-високата получена оценка.

С резултатите от предварителните изпити кандидат-студентите участват в класирането, само ако отговарят на условията за кандидатстване и попадат документи в определените за това срокове.


 Документи и такси за кандидатстване за предварителните онлайн изпити